Uczniowie Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego z ZSOiZ w Krobi udali się do Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Wycieczka została zorganizowana w ramach realizowanego w szkole projektu „Młodzi Specjaliści” finansowanego ze Społecznego Funduszu Europejskiego.
Początkowo uczniowie klasy IVeHT wraz z opiekunami spotkali się z władzami uczelni i poznali możliwości dalszej nauki oraz rozwoju na kierunkach gastronomia i turystyka. Następnie studenci Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii opowiedzieli o praktykach zagranicznych i sukcesach w konkursach międzynarodowych. Młodzież krobska miała też możliwość zwiedzania uczelni, i szkoleniowego zaplecza
Największą atrakcją dla uczniów był jednak udział w pokazach z zakresu sztuki barmańskiej i kelnerskiej. Efekty końcowe pokazu gastronomicznego (technika parzenia kawy, mule w białym winie, kurczak w kawie) młodzież mogła osobiście ocenić, oddając się degustacji potraw i napojów przygotowanych przez studentów i absolwentów szkoły.
informacja/foto : ZSOiZ Krobia
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gostyn24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz