Zamknij
NEWS

Podleśna w Cukropolu? - zdjęcia

14:55, 11.01.2012
Skomentuj

Kiedy 10 lat temu hotel i restauracja „Podleśna” obejmował Jan Raczkiewicz, nikt nie spodziewał się, takiego obrotu sprawy. Restauracja zaczęła przyciągać dobrym jedzeniem i miłą obsługą stając się gastronomiczna wizytówka miasta. Nic więc dziwnego, że zadowoleni klienci wracali organizując tam zarówno wesela jaki i imprezy okolicznościowe. W ubiegłym roku, z uwagi na wysoki czynsz, dotychczasowy dzierżawca postanowił przenieść się bliżej centrum miasta. Wszystko co najlepsze z „Podleśnej” zostało przeniesione „Cukropolu” - restauracji z równie dobrymi tradycjami

Po 10 latach od momentu objęcia  hotelu i restauracji „Podleśna przez Jana Raczkiewicza, wiele się w tym lokalu zmieniło. Powstały nowoczesne wnętrza, kuchnia i najlepszy w Gostyniu hotel. Nic więc dziwnego, że mieszkańcy zaakceptowali to miejsce i często je odwiedzali. W krótkim czasie  lokal  prowadzony przez Jana Raczkiewicza stała się gastronomiczną  wizytówką Gostynia

Kilka miesięcy temu odbył się przetarg na ponowny wynajem „Podleśnej”. Niestety cena okazała się zbyt wysoka, dlatego Jan Raczkiweicz, zrezygnował z dalszego prowadzenia lokalu, ale nie zrezygnował jednak z działalności gastronomicznej na ternie naszego powiatu, przenosząc się w inne miejsce -Czuję się bardzo związany  z mieszkańcami tego miasta. Przez tyle lat zdążyłem się tu zadomowić i  nie chciałem rezygnować z prowadzenia restauracji w Gostyniu.  Otrzymałem propozycję na przejęcie znanej w Gostyniu restauracji „Cukropolu” z którym dotąd konkurowałem. Obiekt jest bliżej centrum , posiada strzeżony parking i aż cztery osobne sale bankietowe, dlatego pomyślałem, dlaczego nie  – mówi Jan Raczkiewicz, obecny najemca restauracji „Cukropol”

Jak twierdzi były dzierżawca „Podleśnej”,  wszystko to co wyróżniało tę restaurację, zostało przeniesione do „Cukropolu” - Podobnie jak do tej pory  szefem kuchni  będzie Tomasz Kubiak, co to gwarantuje, że oferowane w „Cukropolu” jedzenie będzie od teraz tak samo smaczne. Podobnie jest z częścią personelu, który został już zatrudniony w nowej restauracji. Jeżeli do tego dodać, że „Cukropol” może ugościć jednocześnie na czterech salach nawet do 200 osób, to wydaje się, że decyzja o wynajęciu tej restauracji była słuszna. Oczywiście, że z „Podleśną byłem bardzo związany, ale nie zawsze jest tak jakby się chciało. Przypomnę , że Cukropol zlokalizowany jest bliżej centrum i posiada strzeżony parking, z którego wcześniej korzystali również  moi goście z „Podleśnej”, a to dodatkowe atuty. - dodaje Jan Raczkiewicz

Prawdziwym sprawdzianem, a jednocześnie  inauguracją nowej restaurację będzie karnawałowa zabawa w cenie 140 zł od pary, która odbędzie się 3 lutego. Organizator zapewnia, że nie będzie to  zwyczajna zabawa – Na pewno będzie dobra muzyka na żywo w wykonaniu zespołu Credo Band,  oraz wyszukane menu, które powinno zadowolić nawet najbardziej wybrednych smakoszy.  Właśnie w taki sposób chcemy pokazać, że była „Podleśna”  mieści się teraz w „Cukropolu”, i że nie zmieniło się nic oprócz nazwy i miejsca, a wszystko co najlepsze zabraliśmy ze sobą. - powiedział Jan Raczkiewicz


W planach nowego właściciela restauracji „Cukropol” jest też ciągłe podnoszenie poziomu świadczonych usług. Jednym z pomysłów ma być uruchomienie sałatkowego baru, gdzie będzie można najeść się do syta płacąc za wszystko jednakową cenę. Innym pomysłem będą niedzielne obiady w cenie 12 zł, a także sprzedaż z dowozem do klienta-  Wszystkie te propozycje sprawdzają się w innych miastach, więc dlaczego nie w Gostyniu?. Myślę, że wkrótce stworzymy znakomity sałatkowy bar, który nie tylko rozszerzy naszą ofertę, ale i wyróżni nas spośród innych, gostyńskich restauracji , do tego zapraszamy na rodzinne obiady w promocyjnej cenie 12 zł, a już od 1 lutego ruszymy ze sprzedażą naszych dań z dowozem do klienta– podsumowuje nowy dzierżawca Cukropolu

Dla wszystkich,którzy nie wybrali jeszcze sali na komunię, weselę czy inne imprezy okolicznościowe, mamy dobrą wiadomość. W związku z przejęciem lokalu, restauracja „Cukropol” posiada jeszcze wolne terminy, które można rezerwować kontaktując się z menadżerem restauracji pod numerami telefonów 65 575-10-90 lub kom. 728-331-443

Materiał promocyjny

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%