Zamknij
REKLAMA

Gdzie zjeść w Gostyniu? Sprawdzamy opinie na temat lokali i ich ocenę w sieci

14:01, 20.11.2021 | Redakcja
Skomentuj Foto: Canva

W Gostyniu nie brakuje miejsc, gdzie można lepiej lub gorzej zjeść, począwszy od restauracji, przez stołówki, pizzerie, czy popularne fast foody. Patrząc na opinie zamieszczone w sieci, można śmiało powiedzieć, że nie jest z tym u nas najgorzej. Niemal wszystkie punkty oferujące jedzenie w naszym mieście uzyskały średnią ocenę powyżej czterech gwiazdek Google. Sprawdzamy, kto wypada najlepiej, biorąc pod uwagę tylko te posiadające co najmniej 40 opinii.

Najwięcej opinii wśród wszystkich punktów gastronomicznych na terenie Gostynia zgromadziła restauracja „Czarny Piec”, aż 825. Wśród ocen, zarówno bardzo pozytywne, jak i negatywne. Podobnie jak w przypadku pozostałych punktów, chociaż więcej jest dobrych niż tych złych, co zapewne bardzo cieszy.

Drugą pod względem ilości opinii restauracją w Gostyniu jest „Krawatka” – (737) , która zdaniem klientów zasłużyła aż na 4,8 gwiazdek. To najwyższa ocena Googla, jaką otrzymały lokale gastronomiczne w Gostyniu. Nie jest jednak jedyna. Na tym samym poziomie 4,8 gwiazdki znalazła się też restauracja „LOFT” ( 127 opinii) co również cieszy, ponieważ obie uchodzą za najlepsze w mieście. Wśród pozostałych klienci wysoko oceniają też salę bankietową „Powozownię” 4,7 gwiazdki (75 opinii) „Zajazd pod Wiwatem” 4,5 gwiazdki (290 opinii), „Zaczarowaną piwnicę” 4,5 gwiazdki (163 opinie) restaurację „Pireus” 4,5 gwiazdki (471 opinii) i restaurację „Czarny Piec” 4,5 gwiazdki (825 opinii)

Niewiele gorzej bo 4,4 gwiazdki otrzymała restauracji „Szalona Krowa” (450 opinii) i sala bankietowa „Polka” (68 opinii). Z kolei salę bankietowa „WERNI” oceniono na 4,3 gwiazdki (267 opinii), a najmniej bo 4,1 gwiazdki w tej kategorii uzyskała restauracja „Cukropol” (598 opinii)

[ANKIETA]76[/ANKIETA]
Glosowanie do 30 listopada.

Wśród fast foodów najlepszą opinią cieszy się pierogarnia „Karmik” - 4,8 gwiazdki ( 52 opinie) Zaraz po niej uplasował się „Mięsko Food Truck” – 4,6 gwiazdki ( 70 opinii) a kolejne miejsca zajęły „Imbis Chicken & Kebab” – 4,6 gwiazdki (242 opinie) i „Burgersland” – 4,6 ( 336 opinii) Poniżej znajduje się „Kebab w rynku” 4,2 gwiazdki ( 202 opinie), „Kebab Point” 4,2 gwiazdki ( 391 opinii) i „Berlin Kebap” 4,1 gwiazdki (561 opinii)

[ANKIETA]77[/ANKIETA]
Glosowanie do 30 listopada.

Całkiem dobrze radzą sobie bary i stołówki takie jak Twist (40 opinii) czy bar „U Franka” (93 opinie), Oba lokale otrzymały po 4,5 gwiazdki.

[ANKIETA]78[/ANKIETA]
Glosowanie do 30 listopada.

Wśród gostyńskich pizzerii najlepiej wypada „Roma” - 4,3 gwiazdki (555 opinii) Nieco mniej bo 4,2 gwiazdki otrzymały „Texas-Pizza” (259 opinii) pizzeria „Tobasco” (230 opinii) i pizzeria „PePe” ( 116 opinii) Na 3,7 gwiazdki oceniono pizzerię „Bella Mafia Włoska Pizza” ( 49 opinii)

[ANKIETA]79[/ANKIETA]
Glosowanie do 30 listopada.

Podsumowując ocenę gostyńskich lokali gastronomicznych, na podstawie dostępnych w Google opinii, można śmiało powiedzieć, że poziom świadczonych przez nie usług jest wysoki. Pod każdą kategorią umieściliśmy ankietę z pytaniem dotyczącym oceny poszczególnych lokali w podziale na kategorie i zachęcamy do głosowania. Najwyżej przez Was oceniony punkt, otrzyma od nas darmowy pakiet reklamowy 

W kolejnym materiale skupimy się na pozostałych lokalach z powiatu gostyńskiego i sprawdzimy jak sobie radzą. 

 

()
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz (49)

NinaNina

25 9

Loft-smacznie lecz za tą cenę troszkę małe porcje dla kobiety ok ale mężczyzna się nie naje 🤷czarny piec też smaczne potrawy ! Ceny przystępne i porcję też. polecam te miejsca 15:05, 20.11.2021

Odpowiedzi:6
Odpowiedz

NienajedzonaNienajedzona

31 6

No dokładnie. Te porcje nawet nie dla kobiety a dziecka - porażka. Nigdzie na świecie nie ma tak maleńkich porcji za uważam nie małe pieniądze 16:04, 20.11.2021


Porażka Porażka

12 4

Nigdy więcej 17:56, 20.11.2021


NajedzonyNajedzony

9 21

Byłem ostatnio z żona na kolacji, jeżeli Pani nienajedzona uważa ze maja tam małe porcje to chyba zabrała Pani zestaw dla dzieci 😅 jeżeli nie to podziwiam pojemność żołądka ☺️ 19:12, 20.11.2021


LufaLufa

21 3

Dokładnie w lofcie to tylko obsługa fajna bo jedzenie drogie i mało bardzo... ogólnie klimat tam jakiś blee 22:27, 20.11.2021


NinaNina

19 2

Potwierdzam. Jestem kobietą i nie najadłam się a cena bardzo wysoka 00:24, 21.11.2021


MoloMolo

0 10

Nina patrząc na Ciebie , to w Gostyniu nigdzie się nie nażresz. 00:11, 22.11.2021


ŻarłemŻarłem

19 12

Ogólnie to zależy kto co lubi i nie tylko pod kątem wyboru i smaku dań ale całej otoczki danego punktu.
Ja krawatki np nie polecam z uwagi na sposób przużądzania i podawania dań. Po prostu lubię mieć wszystko na jednym talerzu a nie jeść z czterech. Podoba mi się pireneus choć np samoobsługowa sala bankietowa koło cukrowni również. Może że nie ma tego Ę czy Ą. No i bez przesady, żeby 100 gram dorsza kosztowało o 30% więcej niż kilo? Dla mnie takie małe różnice robią plusy i minusy. 15:09, 20.11.2021

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Do żarłemDo żarłem

13 4

Q wa człowieku jeśli Ty przyrównujesz Krawatkę z Pireusem czy stołówką w cukrowni (2 światy) no to sory ale tego nie da się nawet skomentować. Ty rzeczywiście musisz żreć a w artykule mowa jest o jedzeniu. Musiałeś coś źle zrozumieć ;) 01:16, 21.11.2021


Pytanko Pytanko

17 5

Od kiedy fast food'em są pierogi? 15:39, 20.11.2021

Odpowiedzi:4
Odpowiedz

PilsPils

7 6

Fast food szybkie jedzenie. A gdzie bys wrzuciĺ pierogarnie? 16:09, 20.11.2021


Do Pils Do Pils

12 3

Do pierogarni. Podobnie naleśniki do naleśnikarni czy pizzę do pizzerii, bo to też szybkie jedzenie. Chociaż ta ostatnia bardziej fast food niż pierogi, jako podstawa wielu kuchni, w tym polskiej od zarania dziejów. Schabowe czy kotlety mielone to także sprint w porównaniu z kaczuszką w jabłkach. 16:30, 20.11.2021


KlientKlient

5 0

Pierogarnia to bar bo przygotowywane są pierogi od samego początku od farszu po ciasto a nie z gotowych półproduktów.To Pireus też jest fast foodem bo tam się nakłada na talerz już gotowe dania i się od razu je.Redakcja niech się douczy znaczenie słów 18:25, 21.11.2021


Do PilsDo Pils

4 0

Fast food to jakbyś nie wiedział gotowe dania typu frytki,burgery-w gotową bułkę wkładasz gotowy kotlet i masz danie a pierogi trzeba farsz przygotować,ciasto zwalkować, ulepić pierogi i ugotować.Jak to jest fast food a nie bar to brawo.Zupy podgrzewają gotowe ze sklepu czy gotują sami od podstaw? Pomyśl co piszesz 18:33, 21.11.2021


ElaEla

28 2

Loft i czarny piec ceny kosmos porcje małe 20:09, 20.11.2021

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

HmmHmm

17 0

Loft do du... y ceny kosmos a jedzenia tyle co nic porcję jak do małych dzieci 22:21, 20.11.2021


YpseYpse

7 0

loft smacznie ale tyle na talerzu co kot napłakał, zdecydowanie mikroskopowe jem czesto w restauracjach ale tu są najmniejsze porcjeca szkoda bo smaczne 12:46, 21.11.2021


GośćGość

15 9

Czarny Piec ja osobiście polecam, ulubione miejsce moich dzieci na pizzę .👍 20:26, 20.11.2021

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Najlepsza pizza Najlepsza pizza

12 7

Zdecydowanie Tobasco. Kto nie jadł - niech spróbuje. Może też przypadnie mu do gustu tak, jak mnie i mojej rodzince. 20:32, 20.11.2021


MisiekMisiek

6 12

Burgery i pizza najlepsza w zaczarowanej piwnicy!! 23:02, 20.11.2021

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

do: misiek, kasiek ido: misiek, kasiek i

6 2

3 pozytwne opinie w tym samym czasie, chyba panny po robocie w zaczarowanej lub kebsie się same pochwaliły... 10:41, 21.11.2021


Kasiek098Kasiek098

13 9

Na ciasto kawę i ploteczki z przyjaciółkami najlepiej wybrać się do zaczarowanej! 23:03, 20.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ZaczarowanaZaczarowana

11 9

jeśli śmigam do restauracji to tylko zaczarowana piwnica :) 23:28, 20.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

KorektorKorektor

6 5

Wy czytacie to co piszecie? Czy Ukrainka to pisze?, (nie obrażając jej)
Czarni piec? Punk gastronomiczny? Lepiej lub gorzej zjeść?
I wiele innych "kwiatów" w waszych tekstach, oczy bolą od czytania! 08:04, 21.11.2021

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

Też korektorkaTeż korektorka

0 6

Jeden kwiatek wymieniłeś a co z resztą? Chciałabym zobaczyć te wiele innych kwiatków, bo wskazane przez ciebie wyrażenia są poprawne. Ty, a może z tobą coś nie tak - oczywiście nie obrażając cię? 08:30, 21.11.2021


bb

3 0

korektorku /amatorku/ ul. Mysia 5 już dawno zaorali, proponuje proOPTIC 08:48, 21.11.2021


ZadowolonaZadowolona

4 23

Loft genialne jedzenie, znakomite ceny dla każdego i super obsługa 09:29, 21.11.2021

Odpowiedzi:3
Odpowiedz

OoOo

13 0

Chyba sama szefowa dała komentarz 15:07, 21.11.2021


 Lubi Lubi

6 0

Dokładnie 15:17, 21.11.2021


Oczytany Oczytany

8 3

Jak czytam te komentarze to albo kogos *%#)!& ściska, albo konkurencja ostro walczy 😅 taki hejt na jedna, druga czy trzecia restauracje ? Albo się coś lubi albo nie, albo kogos stać na krawatka, loft czy czarny piec albo nie, proste. Jedzcie do większych miast to są jeszcze mniejsze porcje 😅 pamiętajcie ze to restauracje a nie jadłodajnie gdzie za 15 zł masz pełen talerz produktów niewiadomego pochodzenia 😅 trochę obiektywizmu i obeznania w degustowaniu życzę 😘 16:33, 21.11.2021


() ()

6 4

Jak się przechodzi koło niektórych to normalnie cuchnie gdzie sanepid i po za byle jakie dwa dania kosztują dniowe wynagrodzenie podstawowe, czyli praca za miskę ryżu. 10:54, 21.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

PaniPani

10 2

Loft do luftu!!!!!😝😝😝 16:49, 21.11.2021

Odpowiedzi:2
Odpowiedz

Balbina Balbina

6 0

Miejsce fajne klimatyczne ale jedzenie nie za te pieniądze i porcje wręcz śmiesznie małe. Danie główne wielkości przystawki. Trochę słabo 10:46, 22.11.2021


TredTred

2 0

To szefowa pisała. Buhhhahha! 15:40, 22.11.2021


MedijMedij

5 1

Nie wiem, czy dobrze widzę ale w zestawieniu nie Medij.... :-( A są idealni kiedy nie ma co na obiad ... 17:11, 21.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ŚwiatowyŚwiatowy

13 11

Ludzie.co wy porównujecie.krawatka numer jeden .to nasza gostyńska duma.bylem w wielu restauracjach ale to oni są najlepsi. 17:11, 21.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Beata Beata

2 3

Burgersland 17:42, 21.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

KatarzynaaKatarzynaa

5 0

Brakuje w zestawieniu Stołówki Przysmak, Gastro na Witosa i O Kurczę. 19:03, 21.11.2021

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

oloolo

1 0

A mają 40 opinii w Google? Może warto doczytać zanim się skomentuje? Nie ma też Medija i Kapi, nie ma hot chicken Katarzyno czy jak ci tam. 08:41, 22.11.2021


PiotrPiotr

9 4

Byłem w restauracji loft naście razy obsługa super ale poziom jakości jedzenia wyraźnie spada jeszcze w wakacje super ale teraz było znacznie gorszej jakości jedzenie poròwnując te same danie .i dwa włosy w chlebie przed daniem głòwnym . 19:37, 21.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Degustator piwaDegustator piwa

7 1

A szalona krowa to restauracja?!!!!! Czy pup albo pijalnia piwa? Nie przemyślane to wszystko co do niektórych lokali. A nowy lokal z burgerami na deptaku po beziku? Super! 00:34, 22.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

StefanStefan

12 1

Do wszystkich co głupoty piszą.
Powinniscie być dumni że macie w waszym Gostyniu takie restauracje jak Piec,Krawatka, loft itd.
Jestem z Leszna i muszę na pizzę przyjeżdżać do Gostynia bo tam jest kiepsko jeśli chodzi o dobre jedzenie.
Pozdrawiam
15:31, 22.11.2021

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

KK

3 0

Dokładnie! A niktórzy potrafią tylko narzekać… 23:33, 22.11.2021


######

0 4

Do restauracji idzie się po to żeby się najeść a nie "dopchać" w domu.
Każde danie się kalkuluje, ustalając gramaturę składników, cenę ich zakupu i odpowiednią marże.
Tylko tak można rozliczyć personel. Nie sądzę żeby właściciel ustalił takie małe porcje. To nie jest w jego interesie. A więc, ktoś tu... 21:59, 23.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

smakoszsmakosz

1 2

Najlepsze jedzenie w Gostyniu to: Krawatka, Burgeland, Pizzeria Bella Mafia i u Franka, Pozostałe knajpki też dobre ale czasami zdarzają im się wpadki 14:50, 24.11.2021

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

KGBKGB

1 0

Mam podobnie. Chociaż pizze lubię z Pepe jak i z Romy. Zależy na jaką pozycję mam ochotę z menu. A Bar u Franka sztos jedzonko. Słynna golonka po bawarsku, flaczki a o innych daniach nie wspomnę. Zawsze pyszne za naprawdę małe pieniazki 04:41, 27.11.2021


Hej Hej

2 0

Loft, jedzenie nie zachwyca, dania okrojone ze składników np.mix sałat zastąpiony lodowa.... Obsługa bardzo uprzejmą, wnętrze śliczne... Ale raczej nie skorzystam kolejny raz, chyba że na piwo, wino, deser... Do restauracji chodzi się zjeść... Tu się nie da "do wyglądać"!! 18:12, 27.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

GrzegorzGrzegorz

0 0

Najsmaczniej w Loft na 100% ale za małe porcje . 19:14, 28.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

zzzz

1 0

Brakuje "O kurczę". 21:00, 29.11.2021

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
REKLAMA
0%