Zamknij

Czym powinieneś się kierować wybierając zastawę stołową do restauracji?

12:48, 31.08.2020 Artykuł sponsorowany Aktualizacja: 12:49, 31.08.2020
Skomentuj

Wybór odpowiedniej zastawy stołowej do restauracji to zarówno poważna decyzja, jak i inwestycja. Aby upewnić się, że przyniesie adekwatne korzyści, wystarczy mieć na uwadze poniższe wskazówki. Zapraszamy do zapoznania się z treścią artykułu!

Budżet

Wpierw trzeba określić dostępny budżet. Osoby rozpoczynające działalność gastronomiczną lub zajmujący się organizacją działań restauracji często zapominają o budżecie na zastawę stołową na początku projektu. Sprawia to, że finalnie wydają na nią zbyt dużo.

Otoczenie

Większość osób mających decydujący głos w przypadku kupowania zastawy stołowej to szefowie kuchni i nie bez powodu: muszą mieć absolutną pewność, że wybrany zestaw pasuje do stylu i kształtu przygotowywanych przez nich potraw. Jednak klienci coraz częściej zwracają uwagę również na takie kwestie, jak wystrój i oświetlenie. Te są szczególnie ważne przed dostarczeniem jedzenia klientowi, więc jeśli chcesz zrobić wrażenie na swoich gościach, wybierz zastawę stołową w szerszym kontekście, a nie tylko na podstawie tego, jak wygląda sama potrawa.

Komplet obiadowy LaNova 18-elementowy. Źródło: prymusagd.pl

Wygląd dań na zdjęciach/filmach

Media społecznościowe stały się ogromną częścią naszego codziennego życia. Dziś każdy ma swoje zdanie i aparat pod ręką, dzięki któremu może dzielić się ze światem swoimi poglądami i obrazami. Nawet jeśli nie przykładasz zwykle uwagi do sociali, przynajmniej powinieneś być świadomy tego, czy Twoja zastawa stołowa jest warta uwiecznienia na zdjęciu. Stąd istotne jest stawianie na estetykę oferowanej gastronomii.

Trwałość i innowacyjność

Chociaż nie opowiadamy się za „jednorazowym” podejściem do zastawy stołowej, istnieje możliwość osiągnięcia kompromisu między praktycznością i prezentacją zastawy stołowej, szczególnie w przypadku restauracji z dużą liczbą stałych gości. Aby to osiągnąć, wybierz kilka podstawowych elementów, które są świetne pod względem trwałości, a następnie wybierz te, które zwiększają zainteresowanie, ale są delikatniejsze pod względem konstrukcji, nadrabiając innowacyjnością.

Podsumowanie

Prowadzenie biznesu gastronomicznego w żadnym razie nie jest prostym zadaniem. Tym bardziej należy zwracać uwagę na każdy detal, aby nasi goście poczuli się w restauracji, jak u siebie. Dzisiejszy rynek potwierdza bowiem, że sama kuchnia niekoniecznie się obroni, potrzeba jej więc właściwej oprawy.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%