Zamknij

3 zalety cateringu dietetycznego

13:45, 21.12.2021 . Aktualizacja: 13:46, 21.12.2021
Skomentuj Foto: Zleceniodawca Foto: Zleceniodawca

Każdego miesiąca obiecujesz sobie że zaczniesz zdrowo się odżywiać, ale wciąż nie masz czasu ani pomysłów na posiłki? Z pewnością potrzebujesz dobrego cateringu dietetycznego. Dlaczego warto zainwestować w „pudełka”?

Nowy rok to doskonały moment na podejmowanie wyzwań. Jeśli od dawna planowałeś zmianę stylu życia i większą dbałość o swoje zdrowie, teraz jest najlepszy czas! Jednym z rozwiązań jest sięgnięcie po catering dietetyczny. Zobacz, jakie są jego zalety.

Co to jest catering dietetyczny?

Catering dietetyczny to coraz popularniejsza w Polsce forma dostarczania posiłków. Polega na dostarczaniu pod wskazany adres (prywatny dom albo miejsce pracy) gotowych i urozmaiconych dań. Posiłki pakowane są w pojemniki, dlatego catering dietetyczny często nazywa się „dietą pudełkową”, a osobach korzystających z tej diety mówi się, że „są na pudełkach”.

Zaleta nr 1. Zdrowie dla Ciebie i Twojej rodziny

Dieta to nie tylko sposób na odchudzanie się czy pozbycie się zbędnych kilogramów. Pod słowem „dieta” kryje się wybór produktów spożywczych, które powinno się spożywać w określonym okresie życia czy przy założonych celach. W tym znaczeniu „dietę” stosują kobiety w ciąży, jedząc posiłki, które zapewnią zdrowy rozwój dziecku i mu nie zaszkodzą. Dieta wskazana jest także dla dzieci, które potrzebują diety bogatej w składniki mineralne i witaminy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Także o wegetarianach powiemy, że są na diecie – w tym przypadku jest to dieta pozbawiona mięsa i składników odzwierzęcych. Dla każdej z powyższych grup dobrym rozwiązaniem będzie catering dietetyczny. Poznańska firma Pan Catering oferuje zestawy dań skierowane do różnych odbiorców: dzieci, kobiet w ciąży, wegetarian, osób dbających o formę, sportowców czy osób z nietolerancją pszenicy lub glutenu.

Zaleta nr 2. Oszczędność czasu

Catering dietetyczny jest coraz popularniejszy wśród osób, które prowadzę bardzo aktywny tryb życia, a większość ich czasu pochłania praca. Życie w dużych ośrodkach miejskich często upływa na dojazdach z biura do domu, zawożeniem i odbieraniem dzieci ze szkół i zajęć dodatkowych, a to znacząco utrudnia przygotowywanie zbilansowanych posiłków. Korzystanie z cateringu dietetycznego pozwala zadbać o zdrowe, nieprzetworzone posiłki bez poświęcania na to czasu.

Zaleta nr 3. Zróżnicowanie potraw

Catering dietetyczny nie musi oznaczać niewielkich porcji i niskokalorycznych posiłków, po których cały czas będziesz odczuwać głód. Jest to też idealna opcja żywieniowa dla osób, które nie lubią monotonii w kuchni. Wybierając ofertę cateringową, sam decydujesz, czy chcesz w ciągu dnia przyjąć mniej czy więcej kalorii, czy w twojej diecie mają znaleźć się owoce i warzywa, mięso czy mają to być dania z kuchni świata. W przykładowym menu cateringu dietetycznego znajdą się takie przysmaki, jak owsianki z owocami, rozmaite pasty warzywne, dania z ryżu i makaronu, dania z piersi z kurczaka w różnych postaciach (klasyczne de volaille, kurczak w sosie, shoarma z kurczaka) omlety, zupy kremy, a na deser różnego rodzaju słodkości, od zdrowych ciast (np. marchewkowych, buraczanych) po tradycyjne wypieki, takie jak szarlotka. W cateringu dietetycznym każdy znajdzie coś dla siebie.

Materiał partnera

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%