Życie w biegu sprawia, że znacznie rzadziej mamy czas na gotowanie w domu, dlatego coraz częściej korzystamy ze stołówek i fast foodów, tęskniąc jednocześnie za tradycyjnym jedzeniem, takim „jak u mamy” Tymczasem, w Gostyniu otwarła się nowa restauracja, serwująca obiady – szybko, niedrogo i smacznie. Można nie tylko dobrze zjeść, ale też zamówić coś czego inni nie mają, także z dowozem.
W powiecie gostyńskim sporo jest miejsc serwujących, pizzę, kebab czy inne fast foody. Korzystamy z nich najczęściej z powodu braku czasu na gotowanie. Tymczasem od kilku miesięcy w Gostyniu przy ul. Powstańców Wlkp. działa nowa restauracja
– Od zawsze lubiłam spędzać czas w kuchni. Gotowanie pozwoliło mi zapomnieć o troskach życia codziennego aż w końcu przerodziło się w pasję. - mówi Joanna Frąckowiak właścicielka i założycielka „Euforii” zdradzając przy okazji skąd wziął się pomysł - Początkowo chciałam stworzyć makaroniarnię, jednak po konsultacjach z klientami oraz moją wspaniałą ekipą na kuchni, doszliśmy do wniosku, że stworzymy miejsce gdzie serwowane będą domowe smaczne potrawy i tej decyzji nie żałuję
Od pomysłu do realizacji droga jest często daleka, ale tu poszło szybko i sprawnie, a nowa restauracja, zaczęła oferować klientom dania doskonale znane w każdym polskim domu. - Nasze tradycyjne domowe dania, przygotowywane są z najlepszej jakości produktów, również tych lokalnych - dodaje Joanna Frąckowiak, której w kuchni pomagają, Matylda, Wiesława i Oksana.
Pierwsza jest dietetyczką i odpowiada za skład oraz wartości odżywcze.
- Jestem po dietetyce, dlatego zwracam szczególną uwagę na skład oraz wartości odżywcze produktów z których powstają nasze dania. - mówi Matylda Szmytowska i przekonuje, że pracuje już nad menu dla dobrze zbilansowanej diety „pudełkowej” - W przyszłości chcemy stworzyć menu pudełkowe, zdrowe i pełne wartości jedzenie, które przygotowywane będą według sprawdzonych, smacznych i dietetycznych przepisów.
[FOTORELACJA]9953[/FOTORELACJA]
Ważną postacią w kuchni jest też Wiesława, której przygotowuje dania oparte na przepisach swojej mamy, a nawet babci
- Pasja do gotowania zrodziła się we mnie w czasach kiedy moja mama przekazała mi pewne obowiązki domowe. Podpatrywałam swoją mamę a nawet babcię, jak przygotowują dane potrawy i tym sposobem poznałam przepisy, na których bazujemy dziś. - mówi Wiesława Sarbinowska kucharka restauracji „Euforia”
Z kolei pochodząca z Ukrainy Oksana, to specjalistka od wyrabiania ciasta. Jej pierogi i naleśniki, uznawane są przez klientów za wyjątkowe. - Nasze ciasto na naleśniki, pierogi czy gofry wyrabiane jest w tradycyjny sposób, bez pomocy urządzeń elektrycznych dzięki czemu konsystencja jest zupełnie inna, co wpływa też na jakość samego dania.– mówi Oksana Опейда
W nowej restauracji, na gości czeka też menu, które trudno będzie znaleźć innych miejscach na terenie Gostynia, a jedzenie przygotowywane jest na bieżąco - Wszystkie dania przygotowujemy na „świeżo” dlatego czas oczekiwania jest nieco dłuższy niż w miejscach gdzie serwuje się dania z bemarów. Warto więc zamówić wcześniej obiad telefonicznie na daną godzinę i zaoszczędzić czas związany z przygotowaniem posiłku. - mówi Joanna Frąckowiak.
Restauracja Euforia, to nie tylko tradycyjna i domowa kuchnia, ale też miejsce, gdzie zorganizujemy rodzinną uroczystość.
- Organizujemy małe imprezy okolicznościowe takie jak urodziny, lecia, komunie czy stypy – przekonuje Joanna Frąckowiak i dodaje, że przyszłości chce również organizować warsztaty, dla dzieci i dorosłych. - Gotowanie to pasja, którą można zarażać innych i taki jest nasz cel, aby zorganizować warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych. - podsumowuje właścicielka restauracji
Jeśli więc nie masz czasu na gotowanie w domu, a lubisz smaczną i domową kuchnię, koniecznie odwiedź restaurację „Euforia” w Gostyniu, która mieści się przy ul. Powstańców Wlkp. 48c Znajdziesz ją szybko, bo dookoła unosi się zapach pysznego jedzenia, podsycany przez ciepłą i rodzinną atmosferę, której nie znajdziesz gdzie indziej. Warto też zapamiętać numer telefonu 727 003 463 pod którym można zamówić jedzenie z dostawą do domu.
Aktualne menu wraz cennikiem znajduję się - TUTAJ.-
Związek nie ukrywa: płacimy za to, że żyje nam się ...
jak jest segregacja to prawie zmieszanych sie nie wywala ja wystawiam smieci zmiszane raz na 3 miesiace bo co miesiac kosz jest pusty przy segregacji a place co miesiac a wy jeeszcze chcecie wiecej weezcie sie za osiedla tam jest najwiecej smieci w domkach jednorodzinnych tego nie ma jak sie segreguje
domu
08:59, 2025-07-09
Nauczycielka posądzana o hejt! W sieci aż huczy...
Wszystkim nie dogodzisz - dal jednych jesteś BE a dla innych CACY. Takie to nasze życie już jest!
hejka
07:35, 2025-07-09
Związek nie ukrywa: płacimy za to, że żyje nam się ...
Od lat odstawiam tyle samo śmieci - zgodnie z harmonogramem wystawiam max pełen jeden kubeł - czasem do połowy zapełniony, ale opłata jest za pełny, wystawiam też po jednym worku plastików i szkła. Nie zauważyłem abym produkował więcej śmieci!!! Wiadomo, że są nowi produkujący, ale oni też płacą.
hejka
07:27, 2025-07-09
Koła poza obrysem, tłumik jak armata. Sprawdzili ich...
Przez Bodzewo też jakiś baran jeździ wieczorami na krosie który ma na 100% wydech nie spełniający żadnych norm ... czy on czuje jakąś radość z tego powodu?
hehe
07:18, 2025-07-09