Na mapie Gostynia pojawiło się nowe miejsce - pracownia cukiernicza „Cukier Puder” specjalizująca się we własnoręcznie robionych francuskich makaronikach, okolicznościowych tortach, autorskich ciastach i innych słodkościach, niespotykanych nigdzie indziej. Podczas dzisiejszego otwarcia wszystko znikało na pniu... Właścicielka cukierni nie spodziewała się takiego obrotu spraw i obiecała, że jutro nie powinno już niczego zabraknąć...
Pracownia cukiernicza „Cukier Puder” to nowe, stworzone z pasji, wyjątkowo słodkie miejsce. Dziś o godzinie 10, nastąpiło jego oficjalne otwarcie przy ul. Łącznikowej 1 ( lokal po byłej aptece Hygieja) - Zawsze lubiłam jeść słodycze, ale nigdy nie ciągnęło mnie do ich tworzenia. Dopiero kiedy pierwszy raz spróbowałam francuskich makaroników, postanowiłam przygotować własne makaroniki no i tak się zaczęło – mówi Karolina Wdziekońska właścicielka pracowni „Cukier Puder” w Gostyniu.
Amatorski wyrób makaroników, szybko przerodził się w pasję, której efektem jest dzisiejszy „Cukier Puder” wyjątkowa pracowania, gdzie powstają słodkości z najwyższej półki – Robione przeze nas makaroniki, wyglądały i smakowały co raz lepiej, nasi znajomi zaczęli zamawiać i polecać je swoim znajomym. To dało nam do myślenia, czy może spróbować tworzyć makaroniki zawodowo?. Tak powstał „Cukier Puder” – mówi Katarzyna Kruk z pracowni Cukier Puder w Gostyniu, która wspólnie z Karoliną Wdziekońską tworzy te niezwykłe słodycze.
Po kilku miesiącach prac nad recepturami, doborem smaków i wyglądem, Kasi i Karolinie udało się stworzyć wyjątkowe miejsce cukierniczymi „dziełami sztuki” – To nie była łatwa decyzja bałyśmy się, że nie podołamy, że zawiedziemy same siebie – dodaje Katarzyna Kruk.
Na szczęście tak się nie stało, co potwierdziły dziesiątki zadowolonych klientów, mających okazję spróbować niektórych słodkości przygotowanych przez „Cukier Puder” na dzisiejsze otwarcie - Nie spodziewałam się takiego zainteresowania, mija druga godzina, a nam zaczyna brakować wszystkiego – mówi Karolina z „Cukier Puder” .
Kiedy byliśmy dziś w odwiedzinach, "Cukier Puder" był już niemal wyprzedany, ale jak zapewniła nas Karolina, jutro podczas drugiego dnia otwarcia na pewno niczego nie zabraknie – Nasza witryny sklepowe na jutro zostaną uzupełnione tak, aby dla nikogo nie zabrakło naszych słodkości – przekonuje i dziękuje wszystkim, którzy dziś odwiedzili nową pracownię. - Wszystkim Klientom, Gościom, którzy nas odwiedzili dziś, serdecznie dziękuje. To dla nas ogromne wsparcie i potwierdzenie, że idziemy w dobrym kierunku - dodaje właścicielka „Cukier Puder”.
W pracowni cukierniczej „Cukier Puder”, która przypomnijmy mieści się w Gostyniu, przy ul Łącznikowej 1 oprócz własnoręcznie robionych francuskich makaroników znajdziemy też okolicznościowe torty, autorskie ciasta i inne artystyczne słodkości, idealnie nadające się na każdą okazję, prezent, czy podziękowanie. Szczegółowe informacje na temat zamówień oraz pełną ofertę nowej cukierni znajdziecie na Facebooku, najlepiej klikając – TUTAJ -
Pracowania "Cukier Puder" czynna jest czwartek- piątkek w godzinach 10:00 – 16:00 a w soboty od 10:00 do 13:00. Podczas dni otwarcia wszystkie słodkości słodkości można kupić taniej. O ile? Tego dowiecie się odwiedzając to najsłodsze miejsce w Gostyniu.
[ALERT]1657891308746[/ALERT]
Otwierasz nową firmę, chcesz się pokazać innym, zaprosić do siebie nowych klientów, gości...? Zaproś nas, a sprawimy, że dowidzą się o tym tysiące czytelników Gostyn24