Zamknij

Odnieśli sukces w Poznaniu, teraz otwierają w Gostyniu! Już od środy zjesz tam pyszne...

22:28, 29.10.2024 materiał promocyjny Aktualizacja: 16:53, 06.11.2024

Pączki to jedna z ulubionych przekąsek Polaków, która od lat kusi swoim złocistym wyglądem i puszystym wnętrzem. Mimo ich popularności w Gostyniu nigdy wcześniej nie było miejsca, gdzie można by skosztować pączków przygotowywanych ręcznie, według prawdziwie rzemieślniczych metod. Teraz ma się to zmienić, już 6 listopada w mieście otworzy się pierwsza pączkarnia, która obiecuje dostarczyć mieszkańcom wyjątkowo nowych  smaków.

Tradycja połączona z nowoczesnością
Nowa pączkarnia w Gostyniu będzie oferować nie tylko klasyczne pączki z różą czy marmoladą, ale także wersje z bardziej nowoczesne z  nadzieniami, które zdobyły uznanie klientów w Poznaniu.

Naszym celem jest połączenie tradycji z nutą nowoczesności. W dniu otwarcia delektować się będziemy mogli pączkiem z powidłami, advocat, raffaello, nutella – mówi Wiktoria, menadżer Pączek & Donut Bakery  , która swoje doświadczenie zdobywała, prowadząc podobny punkt w Poznaniu. To właśnie tam pojawiły się pierwsze  wypieki, które zyskały ogromną popularność i zdobyły uznanie klientów regularnie odwiedzających punkt w Poznaniu. 

Sztuka ręcznego wyrabiania ciasta
Jednym z atutów gostyńskiej pączkarni jest dbałość o każdy etap produkcji. Wszystkie pączki i inne wypieki, jak jagodzianki czy donuty, powstają od podstaw na miejscu, są wyrabiane i formowane ręcznie. 

Nasze ciasto powstaje według specjalnej  receptury, którą udoskonalał od lat. Starannie dobieramy składniki i dbamy o każdy etap wyrabiania, wszystko po to aby pączki były idealnie puszyste i miały wyjątkowy smak, którego nie znajdzie się nigdzie indziej. – zapewnia  Wiktoria, menadżer Pączek & Donut Bakery Gostyń

W nowej cukierni w Gostyniu każdy pączek przechodzi przez ręce całego zespołu, dzięki czemu zachowuje autentyczny smak i świeżość, które są nieosiągalne w masowej produkcji.

Pączki smażymy w odpowiedniej temperaturze, by były delikatnie chrupiące z zewnątrz, a jednocześnie puszyste i miękkie w środku. To proces, który wymaga cierpliwości i precyzji, ale zdecydowanie oddaje w smaku.  – podkreśla Wiktoria, pracownik Pączek & Donut Bakery Gostyń.

Wielkie otwarcie Pączek & Donut Bakery – zapraszamy!
Już 6 listopada Pączek & Donut Bakery przy ul. Przy Dworcu 1 , obok pasażu handlowego, zaprasza mieszkańców Gostynia i okolic na wielkie otwarcie!W programie degustacja ręcznie robionych pączków, niespodzianki dla najmłodszych w tym wata cukrowa w godzinach 13 - 18 oraz pyszna kawa przy zakupie pączka za jedyną złotówkę. To idealna okazja, by spróbować wyjątkowych wypieków i poczuć klimat nowego, słodkiego miejsca w mieście. Więcej informacji znajdziecie TUTAJ A od 7 listopada w nowym punkcie w Gostyniu, dostępne będą również Rogale Marcińskie. 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(materiał promocyjny)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%