Zamknij

Jaki piekarnik do Twojej kuchni? Porady dla świeżo upieczonych lokatorów

08:59, 25.11.2018 Artykuł sponsorowany Aktualizacja: 09:00, 25.11.2018
Skomentuj

Wyposażenie w wysokiej klasy sprzęty AGD to obowiązkowy etap urządzania obiektów mieszkalnych. Podstawą kluczowych urządzeń okazuje się przede wszystkim piekarnik, bez którego nawet kompletni laicy w dziedzinie wypieków, raczej nie mogą się obejść. Nie jest jednak łatwym zadaniem wybór określonego modelu ot tak, zwłaszcza przeglądając oferty serwisów z elektroniką typu Net-s.pl, w których jest cała masa rozlicznych wariantów maszyn różnych parametrów technicznych i jeszcze bardziej rozmaitych funkcji. Jak się zatem za to zabrać?

Standardowe a kompaktowe

W zakresie piekarników elektrycznych wyszczególnia się dwie podstawowe kategorie, w tym modele standardowe oraz kompaktowe. Wpływ na przyporządkowanie do danej grupy sprzętów ma przede wszystkim rozmiar urządzenia. I tak pierwsze z wymienionych sprzętów cechują się klasycznymi wymiarami, jakie oscylują w przedziale sześćdziesiąt centymetrów dla wysokości, sześćdziesiąt centymetrów dla szerokości oraz sześćdziesiąt centymetrów dla głębokości. Mają one od kilku do kilkunastu wielorakich opcji, w zależności od technologii zastosowanej przez producenta, a co za tym idzie klasy, standardu i stawki cenowej za nie należne. Działają poprzez system rozprowadzania rozgrzanych mas powietrza w środku komory maszyny, więc przesądza to o komforcie pieczenia rozumianym jako swobodne przygotowywanie wszelkiego typu dań bez wyjątku. Ponadto modele te są bardzo intuicyjne, więc nie trzeba się trudzić, by pojąć schemat ich obsługi. W Net-s.pl znajduje się też szeroki wachlarz piekarników elektrycznych kompaktowych, jakie są strzałem w dziesiątkę zwłaszcza dla stosunkowo niedużych powierzchniowo kuchni. To swego rodzaju mix piecyka plus mikrofalówki w jednym.

Parowe

Piekarniki parowe to nowoczesne modele sprzętów AGD, które pozwalają na zdrową obróbkę żywności na parze. W ten sposób można piec oraz gotować, a skala temperaturowa w tych maszynach jest dużo mniejsza niż w klasycznych urządzeniach, co wynika z faktu, że maksymalna temperatura to sto stopni Celsjusza. Jest to bardzo dobry wariant dla miłośników wartościowego odżywiania, którzy mają swoje stałe diety i bazują na jadłospisach uwzględniających ten sposób przygotowywania posiłków. Takie piekarniki są też wyjątkowo komfortowe w użytkowaniu, ponieważ są praktyczne, a to za sprawą opcji wykonywania w nich wielu potraw jednocześnie, stosując do tego celu kilka poziomów w tym samym momencie. Przyrządzane dania są pełne wartości odżywczych, z mnóstwem witamin, cennych minerałów. Nie trzeba tłuszczu, zatem nie są to potrawy bardzo kaloryczne.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%