Zamknij

Jakich błędów nie należy popełniać, organizując wesele Warszawa i wybierając menu?

13:39, 09.04.2018 Artykuł sponsorowany Aktualizacja: 15:40, 10.04.2018
Skomentuj

Organizując wesele Warszawa, trzeba zwrócić uwagę na wiele różnych elementów. Jedną z ważniejszych rzeczy na ślubie i weselu jest oczywiście menu. Posiłki serwowane tego dnia wszyscy goście w końcu zapamiętają na długo i będą je komentować. Warto pamiętać, aby podczas wybierania menu wziąć pod uwagę nie tylko swój gust, ale i oczekiwania ze strony gości. Jakich błędów nie popełnić?

Brak potraw przygotowanych z myślą o dzieciach
Jeśli na weselu pojawią się nie tylko osoby dorosłe, ale i dzieci, należy zadbać również o ich potrzeby. Jak wiadomo ,dzieci nie lubią wielu potraw, które ze smakiem jedzą dorośli. Dlatego warto rozważyć stworzenie osobnego menu dla najmłodszych właśnie. Dzieciom na pewno przypadnie do gustu klasyczny kotlet schabowy i frytki.

Nieuwzględnienie specjalnych potrzeb żywieniowych gości
Obecnie coraz więcej osób zwraca uwagę na to, co je. Skutkuje to coraz większą liczbą wegan czy wegetarian. Poza tym wiele osób cierpi na różnego rodzaju alergie pokarmowe. Jeśli któryś z gości nie je mięsa czy glutenu, warto o nim pomyśleć. Można porozmawiać z szefem kuchni i poprosić go o stworzenie alternatywnego menu. Dobry kucharz takiego zadania z pewnością się podejmie. Dobrze jest pomyśleć także o osobach, które na co dzień odżywiają się bardzo zdrowo. Podczas wybierania ciepłego i zimnego bufetu należy uwzględnić również potrawy lekkostrawne np. sałatki czy lekkie przekąski.

Rezygnacja z degustacji menu
To chyba największy błąd popełniany przez młode pary podczas wybierania miejsca organizacji ślubu i wesela. Niektórzy ufają szefowi kuchni bezgranicznie i nie chcą nawet spróbować potraw, które będą serwowane tego wyjątkowego dnia. Tymczasem nawet znając danego kucharza, warto spróbować proponowanych przez niego dań. Niekiedy można podczas degustacji wyłapać pewne niedociągnięcia i jeszcze je skorygować.

Stawianie na produkty pozasezonowe
Podczas wybierania menu na wesele Warszawa trzeba wziąć pod uwagę nie tylko swój gust i wymagania gości, ale i porę roku, podczas której impreza będzie organizowana. Na pewno jadłospis oparty na produktach sezonowych będzie łatwiejszy do wykonania, a przy tym tańszy niż ten, który wymaga sprowadzania składników z zagranicy itd. Ponadto menu letnie musi być lekkie, a jesienią i zimą można sobie pozwolić na nieco cięższe potrawy.

Wybranie dużego, piętrowego tortu
Wielkie, kilkupiętrowe torty znane z amerykańskich filmów są na pewno efektowne, ale jednocześnie bardzo drogie. Niektóre pary mogą sobie na taki wydatek pozwolić, ale czasami warto rozważyć inne rozwiązanie. Zamiast zamawiać wielki, liczący kilka pięter tort, można zdecydować się na nieco mniejsze ciasto, które może być tak samo smaczne, a przy tym znacznie tańsze.

Myślenie tylko i wyłącznie o własnych upodobaniach
Ślub i wesele Warszawa to dzień na pewno wyjątkowy, który warto spędzić z osobami najbliższymi – rodziną, przyjaciółmi i znajomymi. Jednak tego dnia nie wolno myśleć tylko i wyłącznie o sobie np. podczas wybierania weselnego menu. Trzeba w tym przypadku uwzględnić specjalne potrzeby żywieniowe gości czy zadbać o to, aby zadowolone z serwowanych potraw były również dzieci. Nie można stawiać tylko na własne upodobania. W końcu nie wszyscy będą zadowoleni z potraw wegańskich czy typowo mięsnych. Podczas wesela każdy powinien znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Ten dzień musi w końcu pozytywnie zapaść w pamięci wszystkich gości.

Wesele Warszawa - Sprawdź ofertę!

 

 

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%