Zamknij
NEWS

Degustowały nalewki, wędliny i sery - zdjęcia

12:34, 06.04.2012
Skomentuj

Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich z Kościuszkowa wpadły na oryginalny pomysł. W miejscowej sali zorganizowały integracyjno-szkoleniowe spotkanie pod nazwą „Aromaty z polskiej chaty”, na które zaprosiły wszystkie KGW z gminy Pępowo oraz gościnnie delegacje z gminy Krobia i Pogorzela. Wszystko po to, by pochwalić się jakością robionych przez siebie nalewek oraz spędzić czas na wspólnym biesiadowaniu.

Koło Gospodyń Wiejskich z Kościuszkowie należy do bardzo aktywnych i kreatywnych organizacji. Ostatnie panie wpadły na pomysł zorganizowania konkursu na najsmaczniejsza nalewkę. Do tamtejszej świetlicy zaproszono wszystkie KGW z gminy Pępowo oraz gościnnie delegacje z gminy Krobia i Pogorzela.- Głównym celem naszego spotkanie była degustacja nalewek , wykonanych i przyniesionych przez panie z zaproszonych kół KGW. Ogłoszony został konkurs a zwycięską nalewką okazała się Jarzębinówka przywieziona przez reprezentacje KGW Żychlewo – mówi Anna Jankowska, szefowa KGW w Kościuszkowie

Oprócz degustacji nalewek była też degustacja wędlin przygotowanych przez Zakład Mięsny Kaczmarek Pępowo oraz stoisko z wyrobami piekarniczymi, przygotowane przez Piekarnię Matuszewscy Pępowo. Na takim spotkaniu nie mogło zabraknąć degustacji ser z siedleckiej serowni Emilgrana Poland. - Wszyscy mogliśmy też dowiedzieć jak prowadzić winiarnie ,jak produkować wina ,w jakich kieliszkach podawać. Wszystko to przekazał nam nasz gość specjalny - Zenon Kryś współwłaściciel winiarni z Jeziorek k/Leszna. Partnerem naszej akcji była też Gościnna Wielkopolska,gdzie swoją obecnością zaszczycił nas senator Marian Poślednik – dodaje Anna Jankowska.

Całe spotkanie miało charakter integracyjny. Wszyscy bawili się doskonale degustując przepyszne nalewki wędliny i sery. - Podczas spotkania nie zabrakło też śmiechu i dobrej zabawy, a wszystko za sprawą Kółko Teatralna „Na Fali z Krobi” Specjalnym prezentem od KGW Kościuszkowo dla wszystkich zaproszonych gości był przewspaniały udziec przygotowany wg własnej receptury – podsumowuje Anna Jankowska

TeJot, foto: Anna Jankowska

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

kociuba15kociuba15

0 0

taki pomysł biesiadowania był już przedstawiany w gminie Piaski prezentacja nalewek połączona z degustacją spotkaniem mieszkańców pomysł fajny ale panie zaczerpneły i udoskanaliły.

12:20, 07.04.2012
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu gostyn24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%