Zamknij
REKLAMA

Zobaczcie, jak wygląda proces produkcji pączków

13:22, 08.02.2018 | MiS
REKLAMA
Skomentuj

Przypadający na dziś tłusty czwartek kojarzy nam się głównie z pączkami. Tradycja mówi, że każdy z nas powinien zjeść tego dnia przynajmniej jednego pączka. Nie dziwią zatem kolejki przed cukierniami, które ustawiają się od samego rana. Taki dzień zdarza się raz w roku.

Obliczono, że w tłusty czwartek każdy Polak zjada średnio 3-4 pączki. Idąc tym śladem, w naszym powiecie zjemy dziś ponad 200 tys pączków. Czy to możliwe? Dziennikarze naszej redakcji zajrzeli wczoraj do najstarszej piekarni w Gostyniu, która od ponad 100 lat wypieka także pączki. Zobaczcie, jak wygląda ich produkcja.

 

(MiS)
REKLAMA
REKLAMA

Komentarze (4)

PączekPączek

11 0

Pamiętacie pączki od Gorączki To były pączki 15:32, 08.02.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

BuliBuli

4 0

O tak. Pączki od Gorączki były najlepsze. Zawsze w niedzielę po mszy się szło i kupowało. 15:51, 08.02.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

bobbob

1 2

a gdzie czepeczki na głowach? 16:29, 08.02.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

werawera

0 2

Oj tak tak byly pyszne i nie drogie, adzisiaj zaplacilam 15zl za 6 paczkow i nic specjalnego tak jest jak sie idzie na ilosc a nie na jakosc a szkoda.... 16:34, 08.02.2018

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

REKLAMA
REKLAMA
© gostyn24.pl | Prawa zastrzeżone