Zamknij

Pod okiem dietetyk Katarzyny Andrzejewskiej panie przygotowywały "lekkie" i zdrowe potrawy, które można wkomponować w wielkanocne menu...

10:10, 05.04.2019 MiS Aktualizacja: 11:01, 05.04.2019
Skomentuj

Brakuje wam pomysłów na wielkanocne potrawy? Mieszkankom gminy Krobia, które wzięły udział w "Przedświątecznych warsztatach kulinarnych" zapewne już nie. Pod okiem dietetyk Katarzyny Andrzejewskiej panie przygotowywały "lekkie" i zdrowe potrawy, które można wkomponować również w wielkanocne menu.

Wielkanocne śniadanie, gdy stoły uginają się pod ciężarem jedzenia, przez dietetyków uznawane jest za najbardziej obfity posiłek roku! Na szczęście Święta Wielkanocne są tylko raz w roku i nie trzeba całkowicie pozbawiać się radości skosztowania wszystkiego. Mając jednak odpowiednią wiedzę, można przyrządzić to samo śniadanie lekko, smacznie i zdrowo

Mieszkanki gminy Krobia, dzięki członkiniom grupy nieformalnej "Sułkowiczanki" miały okazję poznać kilka takich własnie pomysłów na wielkanocny stół. W miejscowej świetlicy wiejskiej zorganizowano "Przedświąteczne warsztaty kulinarne" pod okiem Katarzyny Andrzejewskiej, właścicielki "MedBeauty" z Gostynia. Panie świetnie się bawiły komponując kolorowe i bardzo zdrowe potrawy - kroiły, miksowały, gotowały, piekły,  wymieniając się kulinarnymi doświadczeniami. - Super! Świetna lekcja gotowania - komentowały uczestniczki wydarzenia. - Na stole może być nie tylko tradycyjnie, ale dodatkowo wiosennie i zdrowo...Wygląda pysznie, aż nie możemy doczekać się kiedy to spróbujemy. - mówiły zachwycone panie.

Wspólnymi siłami uczestniczki przygotowywały m.in. sałatkę nicejską, brownie fasolowe, ciasto marchewkowe, sałatkę z kasza jaglana i burakiem pieczonym, desery chia, ciasto marchewkowe i koktajle warzywno-owocowe. W potrawach dominowały warzywa, owoce, kasza jaglana, mąka ryżowa. Wszystko wyglądało pysznie, a co najważniejsze było zdrowe. - Ludzie coraz częściej dbają o zdrowy styl życia, ale też dostępność do wiedzy jest coraz większa, a co za tym idzie świadomość. Coraz więcej osób wykonuje badania i widząc, że mają problemy zmieniają nawyki - komentuje Katarzyna Andrzejewska - Plusem jest to, że dostępność do produktów zdrowych jest większa i wcale nie są one znacznie droższe od jedzenia przetworzonego. Wszystko zależy od tego czy zmienimy nawyki - podkreśla nasza rozmówczyni.

(MiS)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%